EXODIKON
Zenekari biográfia

Az EXODIKON Zenekart 2004 szeptemberében alapította Csepecz András gitáros, Pósfai Ferenc basszusgitáros és Pósfai József énekes. Néhány a tagságot illető változás után 2004. október végére alakult ki az első használható felállás, Pósfai József az éneklés mellett a gitározást is elvállalta, a dobos pedig Budai Richárd Miklós lett. A zenekar székhelye Úny, egy kis község Komárom-Esztergom megyében, Esztergomtól 20-, Bubapesttől 30 km-re.
A zenekar stílusként a dallamosabb Death Metal-t tűzte ki maga elé, ennek megfelelően kezdtek feldolgozásokat játszani. 2005 nyarán vette föl a zenekar az EXODIKON nevet. Az első koncertre 2005. decemberében került sor, ekkor a program még kizárólag feldolgozásokból állt.
A saját számok írása 2006. elején kezdődött. 1-2 koncert és aktív, de nehézkes dalszerzés eredményeként a zenekar 2007. novemberében elkészítette első demó-ját a dorogi Steel Sound Labs stúdióban. A felvétel az Indulattól irányítva címet kapta és 3 számot tartalmaz, melyekben dallamos és kevésbé dallamos Death Metal, és Thrash Metal elemek is felismerhetőek. A dalszövegek magyar nyelven íródtak.
2008. elején a zenekar tagságában változás történt. Csepecz András gitáros kilépett a zenekarból. Pósfai Ferenc basszusgitárról gitárra váltott, az új basszer pedig Farda Imre lett. 2009-ben Budai Richárd Miklós távozott a zenekarból, az új dobos Németh Bence.
A zenekar 2011. januárjában stúdióba vonult, hogy rögzítse a Végtelenbe zárva című EP anaygát. Az EP-re 4 szám került, mind a 4 szám elkészült magyar és angol nyelvű énekkel is.
2012. őszén Farda Imre basszusgitáros magánéleti okokból kilépett a zenekarból. Az új basszusgitárosunk Borhidi Gábor, aki a Cryptic Remains oszlopos tagja és korábban korábban megfordult gitárosként olyan zenekarokban, mint a Christian Epideic, az Immodus vagy az Empyema.

 

Tagok:
 Pósfai József - gitár/"ének"
Pósfai Ferenc - gitár
Németh Bence - dob
Borhidi Gábor - basszusgitár